Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Lenka Láryšová, foto: www.florbalkv.cz | 01.10.2018

V Karlových Varech došlo na nájezdy, muži nakonec utkání prohráli 5:6

V Karlových Varech došlo na nájezdy, muži nakonec utkání prohráli 5:6
C H O M U T O V - Nedělní večer muži strávili v karlovarské sportovní hale, kde se utkali o cenné body s místním celkem FB Hurrican Karlovy Vary. Tempo v první třetině diktoval domácí tým, který vedl 2:4, pak se ale karta obrátila a chomutovští muži dokázali během druhé části utkání otočit. Před koncem zápasu ale přišlo srovnání na 5:5 a boj pokračoval až do nájezdů, v nichž byli úspěšnější domácí. Chomutovští muži tak s Karlovými Vary prohráli 5:6.
6.kolo, neděle 30.9.2018, 18:00
FB Hurrican Karlovy Vary
-
Florbal Chomutov
6:5ss (4:2, 0:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Lisa (Pruner), 7. Klápa (Strachota), 10. Strachota (Nicklas), 11. Šnajdr, 56. Klápa (Strachota), 65. rozhodující nájezd Mandler - 11. Šafařovský (Semerád), 19. Jäschke (Bejček), 26. Novotný (Šafařovský), 34. L. Fiala (Šafařovský), 39. Šarša (Novotný).
Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 195. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:5, 5:5, 6:5.
FB Hurrican Karlovy Vary: Váradi - Zdeněk, Mutínský, Nicklas, Běloch, Mandler, Skopový, Lisa, J. Zavadil, Šíbl, Vašíček, Jaroš, Klápa, Šnajdr (C), Svatek, Nagy, Strachota a Pruner.
Florbal Chomutov: Vlček - Šarša (C), Kellermann, Novotný, L. Fiala, Smetana, Hlaváček - J. Štěrba, E. Štěrba, Pastor - Semerád, Šafařovský, Stibor - Bejček, Jäschke, Kopp.


O vítězi rozhodli nájezdy

První útok chomutovských mužů bohužel neměl úspěch a vedl k rychlému protiútoku domácích, jehož výsledkem byla branka na 0:1. Když už to po šesti minutách hry vypadalo na úspěšně proměněnou šanci Chomutovských, v poslední chvíli přišla nepřesná přihrávka. Díky této chybě střelou k tyči zvýšil karlovarský Michal Klápa na 0:2. Po Klápovi se přidal i Michal Strachota a Miroslav Šnajder, pak konečně přišla i první a druhá branka chomutovského týmu, kterou vstřelil Jiří Šafařovský a Daniel Jäschke. Během druhé třetiny naši muži dokázali srovnat, a dokonce i výsledek otočit ve svůj prospěch na 5:4. Pak ale přišla spousta vyloučeních na obou stranách, která komplikovala oběma týmům cokoli s výsledkem udělat. Před koncem posledního dějství ale přišlo ze strany Hurricanů srovnání. O vítězi nakonec rozhodla dovednostní soutěž – nájezdy, kterou jednoznačně ovládli karlovarští hráči a připsali si na úkor Florbalu Chomutov dva body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Komentář Petra Pánka (FB Hurrican Karlovy Vary): "Výborný vstup do utkání, plnili jsme taktické pokyny a měli soupeře na kolenou. Ve druhé třetině přišel bohužel zkrat, který nám dnes prohrál jeden bod. Ve třetí třetině chválím hráče za obrovský morál. Škoda neproměněných šancí, zápas jsme mohli vyhrát výraznějším rozdílem. Děkuji soupeři a našim opět skvělým divákům a organizátorům."

Komentář Jakuba Šimka (Florbal Chomutov): "Bohužel nám utekl začátek zápasu a zbytečně jsme pustili domácí do vedení. Fantasticky jsme se dokázali v druhé třetině do zápasu vrátit. Hru i skóre dotáhnout. V prodloužení jsme byli aktivnějším týmem. Bohužel poté rozhodla dovednostní soutěž, ve které byl lepší soupeř. Děkuji za utkání. PS: Doma budeme vracet i s úroky."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři