Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce, Lenka Láryšová, foto: Vladimír Kapuš (www.fotokapus.cz) | 16.09.2018

Jediná střela v poslední minutě stála muže zápas s Havířovem

Jediná střela v poslední minutě stála muže zápas s Havířovem
C H O M U T O V - Hráči Florbalu Chomutov na své palubovce přivítali florbalisty z týmu Florbal Exelsior Havířov. Chomutovští zápas sice nezačali nejlépe, ale do boje o další výhru dali úplně všechno. Z počátečního stavu 0:4 dokázali srovnat na 6:6, a tak zůstali v boji o další důležité body. V poslední minutě se ale štěstí přiklonilo na stranu Havířova, který vstřelil branku a muži tak podlehli kvalitnímu soupeři 6:7.
3.kolo, sobota 15.9.2018, 19:00
Florbal Chomutov
-
Torpedo Havířov
6:7 (0:4, 4:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. L. Fiala (Semerád), 23. Semerád (Šafařovský), 33. Kellermann (Šarša), 40. E. Štěrba (J. Štěrba), 42. Pastor (E. Šterba), 52. Novotný - 11. Filip (Černý), 18. Kraus (Kozlík), 19. Černý (Šochman), 20. Holeš (Kozlík) 31. Klimeš (Kloza), 32. Feber (Černý), 60. Vlach (Klimeš).
Rozhodčí: Šuvada, Baloun. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 182. Střely na branku: 35:39. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 6:6, 6:7.
Florbal Chomutov: Vlček - Šarša (C), Kellermann, L. Fiala, Novotný, Smetana, Hlaváček - J. Štěrba, E. Štěrba, Pastor - Semerád, Šafařovský, Stibor - Kopp, Jäschke, Bejček.
Torpedo Havířov: Stefan - Ošťádal, Filip, Bezděčík, Kraus, Vlach, Holeš, Klimeš, Šochman, Černý, Kučera, Kozlík, Duda, Beneš, Kloza, Peřka, Folwarczný, Feber a Tychtl.


Osudnou se stala poslední minuta

Muži utkání sice zahájili vítěznou bulí a první střelou z hokejky Ondřeje Šarši, ale první branku zaznamenali hosté z Havířova. Po této brance přišla i první šance domácích na srovnání výsledku následkem vyloučení Dominika Ošťádala. Početní výhoda využita nebyla a havířovští muži pokračovali ve svém tlaku, díky kterému po první třetině odcházeli ze hřiště s náskokem čtyř branek. V počátku druhé části se do úspěšného zakončení dostal Lukáš Fiala, který tak „nakopl“ chomutovský tým a hned po něm druhou branku domcích přidal Vojtěch Semerád. Muži se k Havířovu postupně přibližovali, ale soupeř opět začal pomalu odskakovat. Chomutovští tak po druhé třetině odcházeli do šatny za stavu 4:6. V poslední rozhodující části se prosadil Petr Pastor a Tomáš Novotný, kteří tak dopomohli ke srovnání na 6:6. Zbývalo devět minut do konce a oběma týmům šlo o všechno, pohledná akce střídala jinou pohlednou akci. Už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, ale v poslední minutě protlačil míček za záda Jana Vlčka střelou po zemi havířovský Tomáš Vlach. Chomutovští hráči se pokusili o hru bez gólmana, ale čas stál proti nim. Utkání tak prohráli 6:7.

Ohlasy k utkání

Komentář Jakuba Šimka (Florbal Chomutov): "Soupeř v průběhu první třetiny potrestal všechny naše chyby. Do druhé jsme nastoupili ve větším tempu a nasazení, které začalo nést ovoce v podobě branek. Ve třetí části jsme na morál dotáhli hru i skóre. Bohužel soupeř šťastnou střelou v předposlední minutě šel do vedení, na které jsme již nedokázali odpovědět. Děkuji soupeři, rozhodčím a skvělým divákům.""

Komentář Pavla Kotuly (Florbal Exelsior Havířov): "Ubojovaný zápas se šťastným koncem pro nás. Jsem spokojený především s první třetinou, kdy jsme velmi dobře bránili a jednoduše zakončovali. Po zbytek zápasu už to nebylo ideální. Děkuji hráčům za výkon a soupeři za férové utkání."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři