Oficiální web florbalového klubu Chomutov
23.09.2017

Detail zápasu

1.kolo, sobota 23.9.2017, 08:30
Florbal Chomutov
-
FbC Plzeň
7:10 (0:3, 5:4, 2:3)
Branky a nahrávky: 16. Macura (Holovej), 19. Uhlík, 21. D. Kellermann, 23. Peksa (Zelinka), 30. Peksa (Zelinka), 38. Macura, 40. Macura.
Rozhodčí: Staňková, Jahn. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 22. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: .
Florbal Chomutov: Šrámek - Peksa, D. Kellermann, Suchý, Marek, Šikíř - Macura, Holovej, Zelinka - Halej, Švehla, Uhlík - Rauscher, Štefanov


Zápas začal velice rychle. Plzeň již v první minutě, než se všichni stihli rozkoukat, vedla 0:1. Následně se však chomutovští dorostenci snažili tento rychlý gól smazat a utkání srovnat. Vyvíjeli tlak na soupeře, stříleli z různých pozic, ale přesto to ke vstřelené brance nevedlo. Poté v 7. minutě přišel průnik jednoho plzeňského hráče, který akci nekompromisně zakončil překonáním chomutovského gólmana. Výsledek 0:2 však na tabuli nesvítil dlouho, v 11. minutě se stav zvýšil na 0:3.

Do druhé třetiny vstoupili chomutovští dorostenci velice dobře. Jakub Holovej nalezl před brankou Marka Macuru, ten vstřelil, ale jeho střelu zneškodnil plzeňský brankář. Naštěstí se ale míček odrazil zpět k Macurovi a ten s klidem sklepl míček do prázdné branky. FBC však rychle odpovědělo a výsledek byl 1:4. Nápor plzeňských hráčů však nepřestával a výsledek se navyšoval. Po pátém gólu Plzně však Chomutov zareagoval. Tomáš Uhlík využil zmatků v obraně plzeňských hráčů a snížil na 2:5. Střelecká sezóna ale dále pokračovala. Pak ale přišlo chomutovské přečíslení, které sice neskončilo pohlednou brankou, ale po několika tečích se míček objevil za plzeňským brankářem a výsledek 3:6 byl na světe. Po tomto nedorozumění u plzeňských hráčů došlo dokonce k přesilové hře Chomutova. Přesilovku však dorostenci nezahodili, ale naopak ji využili ve velice krátkém čase. Výsledek nebyl ale stále konečný. Plzeň okamžitě zaútočila a vzala si spět tříbrankové vedení. Po plzeňské akci však přišlo opět vyloučení a to těsně před sirénou ukončující druhou třetinu. Početní výhodu však opět využila stejná dvojice jako v předešlé přesilovce, a to Martin Peksa a Tomáš Zelinka.

Do poslední části vstupovali chomutovští dorostenci s jasným cílem, dohnat dvoubrankové vedení Plzně a bojovat o tři body. Hra se z počátku třetiny přelévala ze strany na stranu. Bylo to nemastné neslané, ale v tom přišla střela Marka Macury a snížení na 6:7. Dvě minuty na to přichází trestné střílení, které jel již známý střelec Marek Macura. Bylo vyrovnáno! Teď šlo o všechno, hra začínala nanovo. Oba celky chtěly urvat tři body. Šance se objevovaly na obou stranách. V tom ale přišlo vyloučení chomutovského Jakuba Holoveje a Plzeň měla šanci na výhru. Přesilovka se však Plzeňákům nedařila podle jejich gusta, dokonce byla v ohrožení i plzeňská branka díky skvělé práci všech čtyř bránících Chomutováků. Oslabení naši hráči přečkali, ale poslední minuta zápasu se jim stala osudnou. Po obdržené brance si tým Chomutova vzal timeout, v rámci kterého se dohodli na hře bez brankáře. Tento krok se jim ale nevyplatil a nakonec utkání prohráli 7:10.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři