Oficiální web florbalového klubu Chomutov
27.06.2020 | Redakce, foto: Roman Dušek

Brankář Karel Šantora míří do Superligy. Chomutov mění za Královské Vinohrady

Brankář Karel Šantora míří do Superligy. Chomutov mění za Královské Vinohrady
C H O M U T O V - Neplánovanou změnu v kádru musí v průběhu přípravy na novou sezónu řešit chomutovští trenéři. Brankář Karel Šantora se rozhodl využít nabídky ze Superligy a odchází do týmu Sokola Královské Vinohrady.
Rok poté, co se vrátil z angažmá v pražském Chodově, se kterým má titul mistra republiky, se rozhodl Karel Šantora pro návrat do Superligy. Vrací se do hlavního města, tentokrát však bude působit v barvách Sokola Královské Vinohrady. „O svém zájmu nás informoval krátce po startu přípravy. Po krátkých jednáních jsme se s Vinohrady dohodli na přestupu,“ přibližuje hlavní trenér Martin Bocian. „Karel tu loni odchytal výbornou sezónu, počítali jsme s ním i pro ročník následující, ale Superligy je velká výzva. Jeho rozhodnutí chápeme a budeme mu držet palce.“

O tom, kdo uvolněné místo v brankovišti zaplní měli prý trenéři jasno okamžitě. „Vsadíme na Honzu Štěpánka. Je to talentovaný mladý odchovanec, který byl loni velkou oporou divizní Kadaně, v první lize odchytal několik výborných utkání. Letos dostane mnohem více příležitosti. S Honzou Vlčkem vytvoří velmi silnou dvojici,“ nepochybuje Bocian.

Florbal Chomutov má zatím zatím za sebou první dva přípravné zápasy. Divizní Kadaň porazil i bez mnoha opor základní sestavy přesvědčivě 17:7 a před několika dny zvítězili i na půdě superligové České Lípy 8:2. Následující nejbližší zápas je na programu v neděli 12. červenci, kdy se znovu utkají s partnerskou Kadaní, tentokrát ovšem na domácí palubovce.

Sledujte náš web a sociální sítě, kde budeme přinášet všechny další novinky.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři