Oficiální web florbalového klubu Chomutov
10.05.2020 | Ondřej Šarša, foto: Jaromír Péc

Chomutov hlásí posilu! Obranu vyztuží mladý obránce Josef Huňat z Kadaně

Chomutov hlásí posilu! Obranu vyztuží mladý obránce Josef Huňat z Kadaně
C H O M U T O V - Novou tváří mužského "A" týmu pro následující ročník je mladý obránce Josef Huňat, kterého si vyhlédl hlavní trenér Martin Bocian. Kadaňský rodák prošel v mládežnických kategoriích mimo jiné pražskou Spartou a Karlovými Vary. Dalším působištěm pro osmnáctiletého hráče bude chomutovský celek, který tak hlásí první letošní posilu. Novou akvizici Chomutova jsme při příchodu hned vyzpovídali.
Josefe, v mládežnických kategoriích jsi prošel třemi týmy. Kromě mateřského klubu jsi působil ve Spartě Praha a naposledy Karlových Varech. Jak hodnotíš angažmá v posledních dvou zmíněných týmech?
„Rozhodně kladně, přestože začátky ve Spartě byly těžké a prostoru na hřišti se mi moc nedostalo. Následující sezóna byla podstatně lepší a kromě spousty zkušeností jsem si ze Sparty odnesl i mnoho nových přátel. Ve Varech jsem strávil pouze jednu sezónu, od začátku jsem patřil mezi tahouny. Největším posunem ve Varech pro mě byla možnost trénovat s A týmem."

Hlavní trenér “A” mužstva Martin Bocian oslovil pouze tebe jako možnou posilu Chomutova pro příští sezónu. Bylo to pro tebe překvapení? Jak dlouho ses rozhodoval?
„Překvapení to rozhodně bylo, vůbec jsem si nemyslel, že by nabídka z Chomutova mohla přijít. Rozhodování bylo velice těžké, jelikož o mě byl zájem i ve Varech. Nakonec rozhodování netrvalo tak dlouho, do týdne jsem měl jasno."

Prozradíš, co bylo hlavním důvodem pro přijetí nabídky z Chomutova?
„Hlavní důvod, proč jsem se rozhodl přijmout nabídku v Chomutově, byl mladý a stabilní kolektiv. A také to, že jsem tu už odehrál několik neligových utkání a turnajů, při kterých jsem se seznámil s mnoha hráči, kteří nastupují za chomutovský mužský "A" tým."

Co se ti první vybaví, když se řekne Florbal Chomutov?
„Kluzká podlaha (smích) a Martin Bocian."

Jak se těšíš na první společný trénink, který by měl proběhnout už příští pátek?
„Na trénink se těším. Doufám, že mě kluci přijmou mezi sebe a bude se nám dařit."

Pro chomutovské diváky budeš novou tváří. Co mohou od tebe očekávat? Jaké jsou tvoje herní přednosti?
„Na chomutovské diváky se moc těším, v hale panuje vždy dobrá atmosféra. Myslím si, že mezi mé herní přednosti patří především rychlost a kontrola hry. A co ode mě mohou diváci očekávat? Tvrdé souboje a můj výrazný hlas, kterým podporuji své spoluhráče."

Jakého cíle bys chtěl dosáhnout s chomutovským týmem?
„Nemám žádné vysoké cíle, chtěl bych se stát stabilním hráčem a oporou pro tým."

Jaké číslo budeš nosit na chomutovském dresu? Už jsi o tom přemýšlel?
„Přemýšlel, zvolím nejspíše stejně číslo jako jsme měl v loňské sezóně. Bude to tedy číslo 72. A je to hned ze dvou důvodu. Tím prvním je, že to má souvislost s datem narození mých rodičů. A tím druhým je, že chci mi stejně číslo na dresu jako má moje přítelkyně, která hraje za Chomutov od minulé sezóny."

Jak trávíš svůj volný čas, když se zrovna nevěnuješ florbalu?
„Ještě stále studuji a to na zdravotnické škole v Praze, obor nutriční asistent. Mým koníčkem je chození do přírody."

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři