Oficiální web florbalového klubu Chomutov
07.05.2020 | Redakce

XPS Network: Moderní software jako nástroj řízení sportovní výchovy hráčů!

XPS Network: Moderní software jako nástroj řízení sportovní výchovy hráčů!
C H O M U T O V - Pro sezónu 2020/2021 bude Florbal Chomutov využívat ke sportovnímu řízení svých družstev software XPS Network. Každému z hráčů od věku mladších žáků zajistí klub PROFI LICENCI, díky které budou moci prohlížet tréninky, které je čekají, sdílet mezi sebou dokumenty, know-how a trenéři jim mohou zasílat individuální tréninky nebo třeba podrobné sestřihy situací ze zápasů. Pro Florbal Chomutov je to velký krok vpřed!
Program XPS Network, který podporuje plánování, řízení i vyhodnocování sportovní přípravy, využívá v současnosti více než 550 sportovních organizací a svazů po celém světě. Z nejznámějších jmenujme například FC Barcelona, Paris Saint Germain, SK Slavia Praha nebo finský florbalový velkoklub EräViikingit, který sdružuje téměř dva tisíce členů. V čase tréninkové pauzy probíhala tedy intenzivní školení zaměstnanců klubu, abychom s příchodem nové sezóny mohli postupně zavádět nový software do činnosti družstev.

„Využívání XPS vnímám jako velký krok kupředu v oblasti sportovní výchovy hráčů v našem klubu. Umožní nám efektivní řízení individuální činnosti hráčů a to nejen v aktuálním období letní přípravy, ale i v průběhu ligové sezóny. Zároveň bude výborným pomocníkem pro vyhodnocení tréninkových cyklů našich družstev a bude důležitým nástrojem kontroly plnění sportovní koncepce klubu,“ komentuje nový nástroj šéftrenér mládeže Florbal Chomutov Petr Linc.

„V posledních měsících věnujeme velkou pozornost vytvoření klubové metodiky výchovy mládeže. Zároveň si však uvědomujeme, že bez efektivního nástroje řízení a kontroly zůstává sebelepší metodika jen teoretickým materiálem. XPS Network je nejen pomocníkem při plánování a vytváření tréninků, ale zároveň nám může poskytnou důležitou zpětnou vazbu, zda se to, co máme na papíře, reálně odehrává na hřišti,“ dodává předseda klubu Martin Bocian.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři