Oficiální web florbalového klubu Chomutov
02.05.2020 | Redakce

10+1 rozvojových projektů Florbal Chomutov, aneb není pauza jako pauza

10+1 rozvojových projektů Florbal Chomutov, aneb není pauza jako pauza
C H O M U T O V - Vláda postupně rozvolňuje jednotlivá opatření a zdá se, že se již brzy vrátíme do tréninkového procesu. Uplynulé dva měsíce, během kterých jsme museli přerušit přímou tréninkovou činnost, jsme ale nezaháleli. Přestože jsme nemohli na tréninky, zaměstnanci klubu rozhodně volno neměli. Nastalé pauzy jsme využili, abychom intenzivně pracovali na dalším zlepšení podmínek, které Florbal Chomutov nabízí svým členům. Tady je 10 + jeden nejdůležitějších věcí, které se v klubu udály za poslední dva měsíce!

1. Rekonstrukce trenérského zázemí v Městské SH

Pro přehlednější skladování tréninkových pomůcek a i pro zlepšení komfortu našich trenérů jsme rekonstruovali klubovou místnost v Městské sportovní hale. Trenéři zde mají možnost přípravy na trénink či odpočinku po jeho skončení. Díky nové technice nyní mohou také společně řešit rozbory utkání nebo tréninkové hry.

2. Florbal Chomutov šije roušky

V rámci občanské iniciativy se i několik zástupců našeho klubu zapojilo do šití roušek. Florbal Chomutov také věnoval zhruba stovku klubových triček jako materiál ke zpracování.

3. Povrch do SH Březenecká

Podařilo se nám zajistit florbalový povrch do SH Březenecká i na příští sezónu. Prodloužení smlouvy o pronájmu s Českým florbalem výrazně přispívá ke zkvalitnění zázemí našeho klubu. Získáváme tím druhou plnohodnotnou tréninkovou i zápasovou halu v našem městě.

4. Nová marketingová nabídka

Po dvou letech jsme aktualizovali marketingovou nabídku tak, abychom i v této ekonomicky komplikované době dokázali pružně reagovat na potřeby našich stávajících i potencionálních budoucích partnerů. Věříme, že Florbal Chomutov je značka, se kterou se vyplatí spolupracovat!

5. Aktualizovaná organizační struktura

Náš klub se v posledních letech velmi dynamicky vyvíjí také po personální stránce. Proto jsme využili období bez tréninků, abychom provedli revizi organizačního schéma řízení klubu a zefektivnilo ho tak, aby odpovídalo současným potřebám.

6. Nová členská sekce

Dlouho připravovanou aktualizaci členské sekce jsme provedli o měsíc dříve, než jsme původně plánovali. Investovali jsme také do vývoje mobilní aplikace, která bude uvedena do provozu v následujících týdnech. Díky tomu budeme moci nabídnou členům zase o stupeň lepší servis a přehlednou platformu komunikace s klubem.

7. Metodika sportovní výchovy mládeže

V roce 2018 jsme si stanovili dlouhodobou klubovou vizi, v roce 2019 jsme intenzivně pracovali na získání kvalitních trenérů a zaměstnanců, kteří budou vizi v praxi uplatňovat. Na rok 2020 jsme měli připraven další postupný krok, a sice detailně rozpracovat metodiku sportovní výchovy mládeže. Pracovat jsme na tom začali již od ledna a nyní při tréninkovém volnu jsme měli možnost zintenzivnit společné debaty a pracovní schůzky, díky kterým jsme pokročili více, než jsme původně plánovali.

8. Software XPS Network

Software XPS Network od společnosti Sideline Sports nám pomůže efektivně plánovat a kontrolovat sportovní přípravu našich družstev. Program využívá více než 550 sportovních organizací a svazů po celém světě, mezi nimi např. věhlasná FC Barcelona, Jokerit Helsinky, Paris Saint Germain nebo florbalový finský velkoklub EräViikingit. V uplynulých týdnech probíhala intenzivní školení managementu klubu na práci s tímto softwarem.

9. Příprava sezóny 2020/2021

Na nic jsme nečekali a ihned jsme začali plánovat přechod na novou sezónu 2020/2021. Připravovali jsme organizaci družstev, sestavovali tréninkový plán a řešili realizační týmy. Sportovní úsek v čele se šéftrenérem klubu připravil vše, co je potřeba a díky tomu jsme na opětovné zahájení činnosti připraveni.

10. Fanshop: nové produkty a propojení na Facebook

Připravujeme také aktualizaci produktů ve Fanshopu. Pro vaše snadnější nakupování jsme udělali krok do 21. století a propojili e-shop s oficiální facebookovou stránkou klubu.

BONUS: Publikace Z přeboru do první ligy!

Téměř před dokončením je unikátní klubová publikace. Kniha s názvem "Z přeboru do první ligy, aneb 21 let florbalu v Chomutově" popisuje nejen proměnu původně malého družstva party nadšenců v jeden z největších klubů v republice, ale také spoustu zajímavostí, statistik, fotografií a profilů nejvýraznějších osobností. Vyjde na podzim letošního roku!

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři