Oficiální web florbalového klubu Chomutov
28.04.2020 | Redakce, foto: Roman Dušek

„V Chomutově jsem maximálně spokojený," hlásí kapitán Ondřej Šarša

„V Chomutově jsem maximálně spokojený,
C H O M U T O V - Přinášíme Vám další rozhovor, tentokrát jsme vyzpovídali kapitána mužského "A" týmu Ondřeje Šaršu. V uplynulém ročníku nastoupil do všech utkání, ve kterých nasbíral čtyřiadvacet kanadských bodů. Chomutovský odchovanec bude i nadále nosit černobílý dres a uzavřít florbalovou kariéru rozhodně ještě nemá v plánu.
Ondřeji, po základní části jste se umístili na pátém místě první ligy mužů. Jak jsi spokojen s průběhem sezóny?
„Zachytili jsme začátek sezóny a to pomohlo i celkově týmu. Bylo to znát, že si tým více věří. Škoda venkovních utkání, ve kterých jsme nasbírali pouze patnáct bodů. Domácí versus venkovní zápasy byly občas jako den a noc. Mohli jsme se určitě umístit výše v tabulce."

Kde vás nejvíce tlačila bota v minulé sezóně? Naopak, v čem byla síla týmu?
„Začnu u té negativní stránky. Jednoznačně koncentrace a příprava na venkovní utkání. Jasným příkladem je předvedená hra, která byla úplně odlišná od domácích utkání. Jak jsem se již zmiňoval, zbytečné ztráty bodů nás stály lepší výchozí pozici před startem playoff. To musíme do příští sezóny jednoznačně zlepšit. A v čem byla síla týmu? Určitě domácí utkání. Jediný prohraný duel s Brnem je toho důkazem. Jinak si myslím, že během celé sezóny panovala v týmu skvělá nálada a táhli jsme za jeden provaz."

Ve čtvrtfinále si vás nikdo nevybral a zbylo na vás Ústí. Jak jsi se těšil na tuto sérii?
„Moc! Je škoda, že playoff předčasně skončilo. S rozhodnutím nemohl nikdo nic udělat. Odehraná dvě utkání ukázaly, jak oba týmy i diváci sérii prožívaly. S Ústím budou zápasy vždy vypjaté a mít náboj. Třeba se zase za rok popereme s Ústím o semifinále (úsměv)."

Kdo byl podle tebe největším aspirantem na postup do Superligy?
„Těžko říct. Karlovy Vary a Brno měly nejlépe nakročeno do vyřazovacích bojů ze základní části. Playoff je ale jiná soutěž. Sami jsme se o tom například přesvědčili v Národní lize. Třeba bychom se dočkali i překvapení."

V obraně dlouhodobě nastupuješ společně s Erichem Kellermannem. Jak ti vyhovuje spolupráce?
„Skvěle! Erich udělal velký pokrok po příchodu do Chomutova a patří k oporám týmu. Hodně se bavíme o situacích na hřišti, které nebyly ideální. Řekl bych, že se ve většině případů shodneme, jelikož máme stejný pohled na hru."

Do Ústí se vrací Vojtěch Semerád, Jiří Šafařovský. Útočník Adam Stibor přerušuje kariéru. Bude to pro vás citelná ztráta?
„Každý odchod může trochu zahýbat ze začátku s týmem. Máme šikovné juniory jako jsou například Daniel Kellermann, Martin Peksa, Jakub Holovej či Petr Švehla, kteří mohou zalepit díry po odchodech. Podle mého je zapojování mladých hráčů správná cesta. Jasným příkladem je Ondra Halej, který si po zásluze vybojoval místo v sestavě. Každopádně bych chtěl klukům z Ústí poděkovat za jejich výkony a zkušenosti, které nám přinesli. V neposlední řadě jim přeji hodně štěstí jak do nové sezóny, tak v osobním životě."

Je potvrzeno, že i budeš v příští sezóně působit v Chomutově. Přemýšlel jsi o změně či konci kariéry?
„Pokud by přišla nabídka ze Švédska nebo Finska, tak bych o tom asi přemýšlel (smích). V Chomutově jsem maximálně spokojený. Je tu skvělá parta a zázemí. Tým má navíc velký potenciál. Myslím si, že za pár let uvidíme Chomutov v Superlize. Dokud mě bude florbal bavit a budu přínosný pro tým, tak nemám v plánu končit."

Sezóna 2020/21 bude pro tebe sedmá sezóna v kategorii mužů. Jak se na ní těšíš?
„Jako na každou (smích). Určitě přinese další zážitky, nové zkušenosti a mnoho zábavy. Už bych si rád zatrénoval s klukama v hale, volno je už celkem neobvykle dlouhé. Doufám, že se nová sezóna rozeběhne podle plánu. Situace už začíná být lepší, tak uvidíme."

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři