Oficiální web florbalového klubu Chomutov
22.11.2019 | Lenka Láryšová, Foto: Vladimír Kapuš (www.fotokapus.cz)

Dorostenky den státního svátku oslavily dvěma výhrami!

Dorostenky den státního svátku oslavily dvěma výhrami!
C H O M U T O V - Několik našich týmů se rozjelo po celém Ústeckém kraji. Dorostenky hrály v Litvínově, kde dvakrát zvítězily (2:0 a 7:5), mladší žáci zůstali v Chomutově, přípravky odjely do Mostu a mladší žákyně bojovaly v Podbořanech.

Dorostenky opět vítězí

Chomutovské dorostenky tentokrát hostil litvínovský Koldum. Florbalistky čekal náročný den, jelikož jejich soupeřkami nebyly jen domácí Bivojky, ale také kadaňské Katyně. S hráčkami, které tradičně nastupují v žlutočerných dresech, se jednalo „o boj na život a na smrt“. Hráčky obou týmů byly všude a na celé palubovce jich bylo plno. Bivojky šly sice do vedení 0:1, ale chomutovské bojovnice se nevzdaly a třetinu nakonec ovládly 3:2. Druhá třetina bylo takové intermezzo, kdy nedošlo k žádnému výsledkovému posunu, ale v poslední části šlo do tuhého. Naše hráčky uddržely své tempo a zápas dotáhly do vítězného konce – 7:5.

Zápas s Kadaní začal mnohem poklidněji. Žádné veliké výkyvy. Na první a druhou branku došlo až ve druhé třetině, čímž to také skončilo a naše hráčky zvítězily 2:0.

Mladší žáci odehráli ligu i přebor, další zkušenosti sbíraly i přípravky a mladší žákyně

Kategorie mladších žáků opět zaplnila SH Březenecká, jelikož se zde konal přebor společně s ligou. V lize se našim mladším žákům moc nedařilo. V prvním koši se střetli se čtyřmi soupeři – Libercem Grey, Českou Lípou blue, Lovosicemi black a Panthers Libercem orange a ani z jednoho zápasu nevyšli vítězně. Proto mladší žáci padají do druhého koše.

Na druhou stranu ve přeboru se všem třem týmům velice dařilo. Hráči nastupující za Florbal Chomutov si s přehledem poradili s Litvínovem black – 13:3 a Florbalem Teplice – 13:4. Florbalisté z Harmonie se postavili tváří tvář stejným soupeřům a zdolali je 16:1 a 17:2. Nejzajímavějším střetem se však stal vzájemný zápas mezi Florbalem Chomutov a Harmonií, ze kterého vyšel lépe druhý jmenovaný soupeř, ale jen o dvě branky. Jedinému týmu, kterému se na hřišti moc nedařilo, byl chomutovský Domeček, jehož hráči porazili pouze Most – 7:4.

Zatímco mladší žáci hráli na domácí půdě, naše přípravky musely popojet do Mostu, kde je čekaly další zápasy. Všechny týmy si vedly výborně.

Mladší žákyně hrály v Podbořanech, kde 8:5 porazily Most.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři