Oficiální web florbalového klubu Chomutov
21.11.2019 | Lenka Láryšová, Foto: Vladimír Kapuš (www.fotokapus.cz)

Dva týmy dorostenců, čtyři zápasy, jedna výhra

Dva týmy dorostenců, čtyři zápasy, jedna výhra
C H O M U T O V - Dorostenci A se po měsíční odmlce znovu představili na palubovce, a to v Kadani, kde odehráli dva zápasy. Jejich soupeři a zároveň i přemožiteli byli Tatran Střešovice a Florbal Ústí. Dorostenci B odehráli svá dvě utkání v Lounech, kde se střetli s Louny a Děčínem. Z těchto dvou duelů si odnesli jednu výhru.

Dorostenci A drželi krok s Tatranem

Dorostenečtí hráči hráli v Kadani, kde se jejich prvním soupeřem stali florbalisté z Florbalu Ústí. Již v první třetině se diváci mohli radovat z velikého množství vstřelených branek, ale chomutovským hráčům moc do smíchu nebylo, jelikož po první třetině prohrávali 0:7. V počátku druhé části přilétla tzv. pomyslná první vlaštovka v podobě první chomutovské branky, to ale ústeckého soupeře nijak ve svém tempu nezpomalilo. Nakonec chomutovští dorostenci prohráli 3:16.

Ve druhém utkání s Tatranem naši hráči výborně drželi krok. Sice Tatran vedl 0:3, ale Chomutovští neotáleli a před koncem první patnáctiminutovky srovnali na 3:3. Během druhé třetiny se toto vyrovnané tempo udržovalo dál, zvrat přišel až v poslední části, která rozhodla o vítězi. Přestože se chomutovští florbalisté snažili držet svého soupeře zuby nehty, na vítězství to nestačilo a prohráli 4:8.

Výhra s Louny přinesla dorostencům B 3 body

Ani dorostenci B nevstoupili do svého dalšího herního víkendu úplně nejlépe. V prvním utkání narazili na Děčín, se kterým zápas nezvládli a prohráli 2:7. Zato další střet s Louny byl pro ně velice úspěšným. Chomutovští florbalisté si hned v první třetině připsali dvě proměněné šance a vedli 2:0. Své vedení dokonce v další části hry navyšovali, a přestože se párkrát prosadil i soupeř, či došlo na nějaká ta vyloučení, chomutovští bojovníci své vedení nepustili ze své moci a zvítězili s vynikajícím výsledkem – 14:1.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři