Oficiální web florbalového klubu Chomutov
03.10.2019 | Redakce

Do skupiny partnerských škol se přidává ZŠ Chomutov, Zahradní

Do skupiny partnerských škol se přidává ZŠ Chomutov, Zahradní
C H O M U T O V - Základní škola Chomutov, Zahradní 5265 úzce spolupracuje s naším klubem již od loňského školního roku. Nyní, na prahu nové florbalové sezóny, se oficiálně stává již čtvrtým členem skupiny partnerských škol Florbal Chomutov.

Zahradní a florbal ruku v ruce

Florbalové kroužky na ZŠ Zahradní se již mnoho let těší velké oblibě žáků. Vyhledávaným místem trávení volného času jsou zejména díky obětavému vedení tamních učitelů, kteří se dětem v kroužcích s nadšením věnují. Rukama paní učitelky Mgr. Květy Bauerové už prošel nejeden pozdější úspěšný florbalista našeho klubu. Škola se navíc pravidelně účastní velké většiny námi pořádaných turnajů a akcí. Proto není divu, že právě ZŠ Zahradní se stává další, v pořadí již čtvrtou partnerskou školou Florbal Chomutov.

Spolupráce bude znovu cílena na podporu kroužku pro žáky prvního stupně. V rámci rozvoje florbalu jsme již v loňském školním roce vybavili školu zbrusu novými brankářskými výstrojemi. Nyní se spolupráce posouvá na další stupeň. „Pomůžeme s vedením kroužku, v pravidelných intervalech na něj bude docházet náš trenér. Pro děti máme připravenu celou řadu turnajů a nadstavbových akcí,“ říká manažer rozvoje Lukáš Pekárek, který má řízení školního florbalu v našem klubu na starost.

„Na sídlištích, ale nejen na nich, se stále častěji setkáváme s celou řadu projevů sociálně rizikového chování a sport je bezesporu jedním z nejlepších způsobů prevence. Proto nadále rozšiřujeme skupinu základních škol, které budeme organizačně, metodicky, materiálně i finančně podporovat při vedení florbalových kroužků a jejichž žákům nabídneme kromě standartních akcí školy také další možnosti k aktivnímu trávení volného času,“ dodává předseda klubu Martin Bocian.

Vítáme ZŠ Zahradní v naší florbalové rodině a těšíme se na dlouhodobou spolupráci!

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři