Oficiální web florbalového klubu Chomutov
07.09.2019 | Ondřej Šarša , foto: Roman Dušek

Konečně! Chomutov začne novou sezónu s havířovským Exelsiorem a Slovanem

Konečně! Chomutov začne novou sezónu s havířovským Exelsiorem a Slovanem
C H O M U T O V - Florbalisté Chomutova čeká na začátek třetího ročníku v 1. lize mužů víkendový dvojzápas s oběma havířovskými týmy působící v druhé nejvyšší ligy. Sezónu zahájí chomutovská družina v sobotu od 18:00 proti Florbal Exelsior Havířov. Následující den se představí v Podkrušnhoří TJ Slovan Havířov. Úvodní buly předehrávky 3. kola je naplánováno na 16:00.

Na úvod s Exelsiorem Havířov

Přípravná část pro florbalisty Chomutova je už minulostí. V sobotu 7. září se rozehraje první liga mužů a svěřenci Martina Bociana se utkají s Florbal Exelsior Havířov. Při pohledu do statistik je na tom moravský tým lépe, když vyhrál tří ze čtyř vzájemných duelů. Stejně jako Chomutov, se Havířov dostal v minulé sezóně do playoff. Ve čtvrtfinále nestačil na později postupující do superligy Black Angels.
V kádru Exelsioru už nebudou pokračovat dva elitní obránci z minulého ročníku – Ondřej Kučera a Tomáš Vlach. Otazník visí nad Adamem Klimešem a Danielem Filipem. První zmiňovaný hráč v minulém roce ovládl kanadské bodování Havířova. Novým lodivodem se stal Hynek Plášek, který přešel z hráčské kariéry do té trenérské.

Soupiska Florbal Exelsior Havířov pro sezónu 2019/2010:
Brankáři: Jasiok, Kolář, Stefan
Hráči: Beneš, Bezdečík, Černý, Drong, Fliega, Feber, Holeš, Hřivna, Chládek, Kloza, Kozlík, Kraus, Křístek, Kutáček, Matloch, Ošťadal, Peřka, Šochman, Šulc, Tychtl, Vilím, Žwak
Hráči s otazníkem: Filip, Klimeš

Předehrávka 3. kola se Slovanem Havířov

V neděli čeká Chomutov předehrávka 3. kola s TJ Slovan Havířov. Ve vzájemných duelech vyšel chomutovský tým třikrát jako vítěz, jednou musel snést hořkost porážky. V minulé sezóně hráči Slovanu zachraňovali 1. ligu mužů. V playdown dokázali porazit Náchod i Petrovice a zajistili si účast pro následující ročník.
Nejaktuálnější zprávy ze Slovanu hovoří o přesunu loňského nejproduktivnějšího hráče Matěje Erbse do Petrovic. Naopak do týmu zamířilo několik posil. Nově bude nosit dres Slovanu Havířov Daniel Sekula, Jakub Koch, Matouš Zita, Daniel Lademberger, Patrik David a Radim Ivan. Na střídavé starty přichází z Vítkovic mladíci Kryštof Malina a Lukáš Herblich.

Soupiska TJ Slovan Havířov pro sezónu 2019/2010:
Brankáři: Zapletálek Martin, Říman Jan, Váša Vít
Hráči Špaček Dominik, Lademberger Daniel, Hromádka Filip. Mrózek Jakub, Herblich Lukáš, Řezáč Petr, Sekula Daniel, Malina Kryštof, Koch Jakub, Vylegala Marek, Gregor Jiří, Kroček Jiřím Vavrečka Vojtěch, David Patrik, Kuczera Šimon, Kozelský Michal, Zita Matouš, Ivan Radim, Prorok Michal

VSTUPNÉ NA SEZÓNU 2019/2020

Vstupné na jednotlivá utkání 1. ligy mužů je pro sezónu 2019/2020 stanoveno na 50,- Kč.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři