Oficiální web florbalového klubu Chomutov
28.08.2019 | Ondřej Šarša, David Matula, foto: IBK Hradec Králové

Z Velké ceny Hradce Králové se tým žen vrací s bronzovými medailemi

Z Velké ceny Hradce Králové se tým žen vrací s bronzovými medailemi
C H O M U T O V - V sobotu se uskutečnil již devátý ročník florbalového turnaje žen a juniorek v Hradci Králové. Naše florbalistky nenavázaly na výkon z loňského ročníku a o jednu příčku si pohoršily, když skončily třetí. „Do Hradce jsme jeli v poslepované sestavě a plni očekávání jak bude naše hra vůbec vypadat. Bohužel musím konstatovat, že naše výkony, až na výjimky, nebyly dobré,“ hodnotí turnaj hlavní trenér Jakub Novák
Florbalistky Chomutova si na turnaji připsaly shodně dvě vítězství a dvě porážky. Zejména prohra s juniorkami Svitav potom rozladila trenérskou dvojici. „Zápas se nám vůbec nepovedl, rozhodně to byl zatím náš nejhorší výkon. K utkání jsme nepřistoupili dobře a zaslouženě jsme jej prohráli. Zůstanu ale pozitivní a věřím, že se z toho holky ponaučily, jelikož soupeř nebyl lepší, ale přehrál nás svým přístupem a bojovností. To jsou herní prvky, které v naší hře nesmí chybět v žádném dalším zápase,“ říká se zvýšeným hlasem.

Zajímavostí turnaje byly vždy po skončení utkání doplňující samostatné nájezdy, které vždy přinesly vítěznému týmu bonusový bod do tabulky. Naše florbalistky ze čtyř soubojů uspěly ve dvou, přičemž se činila zejména Veronika Bímová, jenž si také domů odvezla individuální cenu pro nejlepší exekutorku právě samostatných nájezdů. „Bíma je velmi šikovná a z pěti nájezdů proměnila čtyři, přičemž ten pátý skončil na tyčce,“ konstatuje na adresu talentované útočnice.

Jak již bylo řečeno, chomutovští trenéři přivezli do Hradce poslepovanou sestavu, ve které bylo hned kvarteto hráček, které pro svůj věk v sezóně za ženy hrát vůbec nemohou. „Dorostenky, potažmo Boca (pozn. redakce Bocianová) v brance, nás rozhodně nezklamaly. Naopak z jejich výkonu byla cítit dravost a odhodlání. Holky ukázaly, že s nimi v budoucnu určitě můžeme počítat,“ hodnotí závěrem Jakub Novák.

Výsledky:

Florbal Chomutov - IBK Hradec Králové Jun 2:0 (Fojtíková, Šidlochová)
Florbal Chomutov - FBK TJ Svitavy 1:4 (Klímová)
IBK Hradec Králové - Florbal Chomutov 4:0
FBC Příbram - Florbal Chomutov 2:8 (3x Pilíková, 2x Bímová, 2x Janouchová, Schoberová)

Konečná tabulka:

1. IBK Hradec Králové 10b
2. FbK TJ Svitavy 9b
3. Florbal Chomutov 6b
4. IBK Hradec Králové jun 4b
5. FBC Příbram 1b

Sestava Florbal Chomutov:

A. Blahníková, K. Bociánová – E. Šidlochová, D. Klímová, K. Svobodová, D. Ulčová, N. Kamenická - N. Janouchová, V. Schoberová, B. Suková, V. Bímová, S. Pilíková, N. Fojtíková, T. Prošková

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři