Oficiální web florbalového klubu Chomutov
29.04.2019 | Redakce, foto: Vladimír Kapuš (www.fotokapus.cz)

Odpočinek končí! Chomutov vstupuje do přípravy na další ročník první ligy

Odpočinek končí! Chomutov vstupuje do přípravy na další ročník první ligy
C H O M U T O V - Nezvykle dlouhý odpočinek po sezóně si letos užili hráči A týmu. Sezóna jim skončila už v březnu, tedy o skoro dva měsíce dříve, než byli zvyklí z předchozích let. Teď už však volno končí a hráčům začíná příprava na další soutěžní ročník, již třetí prvoligový. Jaké změny v mezidobí nastaly, kdo z hráčů končí a kdo naopak pokračuje se dozvíte v článku.

Příprava začíná!

Společná příprava začíná týmu oficiálně tento pátek 3. května, kdy se sejdou k prvnímu společnému tréninku. Trenéři Bocian, Nový a Hýsek zvolili stejně jako v předchozích letech model individuální kondiční přípravy. „Mladší hráči trénují s juniorským týmem, většina týmu má však individuální přípravu, k dispozici jim jsou dva kondiční trenéři. Je na každém, jak moc konkurenceschopný na konci července přijde. Za svůj přístup a výkon jsou odpovědní sami hráči. My si samozřejmě každého na začátku a na konci otestujeme, abychom měli k dispozici konkrétní čísla,“ přibližuje hlavní trenér Martin Bocian.

Příchody a odchody

V mezidobí mezi oběma sezónami probírali trenéři s každým hráčem jednotlivě jeho budoucnost v týmu. Drtivá většina členů loňského kádru potvrdila svůj zájem pokračovat, někteří však končí. Mezi nimi je velká opora v brankovišti Lukáš Ščurko, který se po ročním hostování vrací ze studijních důvodů blíže k domovu a bude nastupovat v nově vzniklém klubu Greyhounds Plzeň. Po pěti letech v A týmu na vlastní žádost končí také útočník Daniel Jäschke. Otazník v tuto chvíli visí nad Adamem Smetanou jehož trápí vleklé zdravotní potíže.

Novou tváří v kádru, která se bude ucházet o místo v sestavě, je litvínovský obránce Jiří Pecháček. Pozitivní zprávou je také pokračování všech hráčů, kteří zde v uplynulém ročníku hostovali, tedy Tadeáše Melíška, Vojtěcha Semeráda a Jiřího Šafařovského.

„O pokračování všech hráčů jsme měli velký zájem a společným rozhovorem jsme si potvrdili, že je oboustranný. Tadeáš hostoval z Black Angels a v jeho případě jsme již s klubem dohodnuti na podmínkách přestupu. Jirka s Vojtou hostovali z Ústí nad Labem a zde je zatím vše ve fázi jednání,“ upřesňuje hlavní trenér. O místo v sestavě budou bojovat také hráči, kteří přichází z juniorského týmu, konkrétně brankář Jan Štěpánek, obránci Matyáš Müller, Jakub Pavuk a útočníci Vojtěch Bernas, Daniel Kučera a Ondřej Soukup. Stejně tak i stále ještě věkem junior Ondřej Halej.

Aktuální kádr

Brankáři: Vlček, Stránský, Štěpánek
Obránci: Hlaváček, Kellermann, Müller, Novotný, Pavuk, Pecháček, Semerád, Smetana, Šarša
Útočníci: Andrle, Bejček, Bernas, Fokt, Giptner, Halej (jun.), Kopp, Kučera, Linc, Melíšek, Pastor, Soukup, Stibor, Šafařovský, Štěrba J.

Přípravné zápasy a turnaje

Novinkou oproti loňské sezóně je zařazení florbalových tréninků po celou dobu přípravy, tedy již od května. „Už během přípravy chceme testovat naši kondiční a herní připravenost v konkurenci silných soupeřů. První přípravné zápasy máme naplánovány už na období červen a červenec,“ vysvětluje Martin Bocian a zmiňuje superligové celky České Lípy a Liberce. Největší porce utkání pak tým čeká v měsíci srpnu, kdy je na programu turnaj Czech Open, Pohár České pojišťovny a také přípravný turnaj v Kutné Hoře.

Do startu nového ročníku první ligy zbývají čtyři měsíce.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři