Oficiální web florbalového klubu Chomutov
03.04.2019 | Redakce, foto: Prague Games

Florbal Chomutov získal elitního trenéra dětí! Z Ústí přichází Lukáš Pekárek

Florbal Chomutov získal elitního trenéra dětí! Z Ústí přichází Lukáš Pekárek
C H O M U T O V - Možná by se to dalo nazvat přestupem roku. Tentokrát se však nejedná o posilu hráčskou, nýbrž trenérskou. Florbal Chomutov před startem nové sezóny získal do svého středu výraznou trenérskou osobnost Lukáše Pekárka, který svůj dosavadní florbalový život spojil s Ústím nad Labem. V Chomutově bude nově řídit rozvojové a školní projekty a stane se hlavním trenérem kategorie elévů.
Příchod zkušeného trenéra může být pro někoho překvapením, jedná se však jen o důkaz toho, že to v Chomutově s naplňováním svých vizí myslí vážně. Klub již několik let soustavně buduje stabilní zázemí, které je nezbytným základem každé dobře fungující organizace. V loni představené koncepci střednědobého výhledu se vedení klubu netajilo, že by do roku 2025 měl být Florbal Chomutov organizací, která po všech stránkách bude patřit na špičkovou úroveň Superligy. A nezůstalo jen u slov.

„Jsem přesvědčen, že cesta, po které jdeme, nás jednoho dne do Superligy dovede. A my na tento okamžik musíme být připraveni tak nejlépe, jak to bude možné,“ tvrdí předseda klubu Martin Bocian a dodává: „Florbal Chomutov se dnes již superligovými ambicemi netají. Ovšem řešit pouze posilování "A" týmu a chtít dosáhnout "jen" zisku soutěže by bylo příliš krátkozraké. Všechno má svůj čas. Samotný postup bude jednoho dne náročným úkolem a ve chvíli, kdy o něj budeme usilovat, musíme už vše ostatní mít nastaveno na superligové úrovni. Musí být připraveno veškeré zázemí, musíme se chtít stále zlepšovat, umět neustále získávat děti a kvalitně s nimi pracovat. Jednoho dne se v superlize budeme muset opírat zejména o vlastní odchovance. Práce s mládeží byla v našem klubu vždy na velmi dobré úrovni, nyní ji chceme dostat na špičku v republice,“ netají se.

V kontextu výše uvedeného už se příchod dvaatřicetiletého Lukáše Pekárka až tak překvapivě jevit nemusí. Zkušený trenér bude ve Florbalu Chomutov řídit nový úsek rozvojových a školních projektů, od kterého si klub do budoucna slibuje masivní nárůst florbalové kvantity. Zároveň bude hlavním trenérem kategorie elévů. „Za Lukášem jsou v Ústí nad Labem vidět vynikající výsledky, vychoval celou řadu současných osobností a dospělých hráčů. Je to obětavý a zodpovědný člověk s velkou florbalovou odborností. Jsem moc rád, že právě takového trenéra se nám podařilo získat k naší mládeži. Myslím, že je to vynikající investice,“ uzavírá Bocian.

Lukáš Pekárek se nové pracovní i trenérské pozice ujme od 1. května.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři