Oficiální web florbalového klubu Chomutov
28.03.2019 | Lenka Láryšová, Foto: Vladimír Kapuš (www.fotokapus.cz)

Dorostenky na domácí půdě vítězí, drží se tak na druhé příčce

Dorostenky na domácí půdě vítězí, drží se tak na druhé příčce
C H O M U T O V - Dorostenky se opět dostaly na palubovku a tentokrát nepřistoupily na žádný kompromis. Své soupeřky přivítaly doma, a přestože oba zápasy byly drama, chomutovské hráčky zvítězily 2:0 a 5:2. Díky těmto výhrám si tak udržely náskok před třetím Libercem.

Dvě výhry a druhé místo v tabulce

Dorostenky v prvním zápase narazily na tým FBC DDM Kati Kadaň. Během prvních minut zůstalo skóre neměnné. Na první gól si hráčky i diváci museli počkat až do 13. minuty, kdy se trefila chomutovská Denisa Ulčová. Vedení 1:0 nebylo nijak vysoké, ale prozatím stačilo. Ve druhé třetině přidala druhou chomutovskou branku Adriana Hýsková a dorostenky tak porazily Kadaň 2:0.

Ve druhém utkání naše hráčky narazily na Českou Lípu. V tomto střetu již nepadaly jen branky, ale také dvouminutové tresty. V první třetině šly po dvou minutách do vedení domácí hráčky, ale druhou třetinu bohužel začaly vyloučením, díky kterému hrozilo srovnání z českolipské strany. Ke srovnání také došlo, ale stav 1:1 nevydržel dlouho a před koncem druhé třetiny již chomutovské hráčky vedly 2:1. Do poslední herní části vešly opět lépe naše dorostenky, které navýšily vedení na 3:1. Po této chomutovské brance přišlo trestné střílení florbalistek České Lípy, které proměnily a snížily na jednobrankový rozdíl. Před koncem utkání došlo ještě k jednomu vyloučení, které přineslo početní výhodu pro Florbal Chomutov. Hráčky ji využily a utkání dovedly do vítězného konce – 5:2.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři