Oficiální web florbalového klubu Chomutov
14.03.2019 | Ondřej Šarša (FOTO: Roman Dušek)

Konec ve čtvrtfinále plaoyff. Florbalisté Chomutova nedokázali uspět v Ústí

Konec ve čtvrtfinále plaoyff. Florbalisté Chomutova nedokázali uspět v Ústí
C H O M U T O V - Historicky nejlepší sezóna florbalistů Chomutova končí ve čtvrtinále playoff první ligy mužů. Po srovnaném stavu série se přesunuli boje o semifinále na palubovku Ústí nad Labem. Svěřenci Jakuba Šimka bohužel nedokázali ani jednou vyhrát na Slunetě a letošní sezóna jim končí před branami semifinále.

DVĚ VYROVNANÉ BITVY NA SLUNETĚ

Chomutovští odcestovali na ústeckou Slunetu s cílem minimálně vrátit sérii zpět na pátý rozhodující duel. Do sobotního utkání vstoupili velmi dobře, ovšem florbalisté Ústí nad Labem dokázali využít své šance a svěřenci Jakuba Šimka do konce utkání dotahovali nepříznivé skóre. Po urputném boji padli ve třetím čtvrtfinále 9:7.

Nedělní utkání bylo ještě brankově vyrovnanější. Čtvrtou bitvu si nenechalo ujít 365 přihlížejících diváků. Na začátku třetí části vyrovnával v přesilové hře Daniel Fokt na 3:3, ovšem za minutu vrátil vedení Jakub Krupica a jeho branka se nakonec stala vítězná. Zároveň útočník ústeckého klubu poslal svůj tým do semifinále, kde jej čeká FbŠ Humml Hattrick Brno.

3. čtvrtfinále playoff - 1. LIGA MUŽŮ

Florbal Ústí - Florbal Chomutov 9:7 (4:2, 2:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 5. Kopecký (Semerád), 9. Kopecký (Stummer), 17. Sattler (Miščík), 18. Kopecký (Kolstrunk), 30. Kopecký (Kolstrunk), 31. Vavruška, 54. Kolstrunk (Kopecký), 57. Kopecký (Semerád), 59. Novák (Stummer) - 2. Melíšek (Šafařovský), 4. Melíšek (Šafařovský), 23. Novotný, 36. Halej (Štěrba), 55. Melíšek, 57. Štěrba (Fokt), 60. Štěrba (Fokt).

4. čtvrtfinále playoff - 1. LIGA MUŽŮ

Florbal Ústí - Florbal Chomutov 4:3( 2:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Kolstrunk (Semerád), 4. Janata (Krupica), 29. Stummer (Kolstrunk), 43. Krupica (Novák) - 22. Šafařovský (Stibor), 31. Andrle (Bejček), 42. Fokt (Semerád).

Chomutovský tým na ústecké palubovce

PODPORA CHOMUTOVSKÝCH FANOUŠKŮ

Celou sezónu se hráči Florbalu Chomutov mohli opřít o své fanoušky. V prosincovém přípravném utkání proti reprezentaci Kanady si našlo cestu do Městské sportovní hale v Chomutově dokonce 1030 skvělých diváků. Ve čtvrtfinálové sérii dokázali chomutovští fanoušci vytvořit skvělou atmosféru v chomutovské i ústecké hale.

Chomutovský kotel na Slunetě

ÚSPĚŠNÁ SEZÓNA CHOMUTOVA

Chomutovský florbalový klub dokázal v letošní sezóně opět přepisovat historii. Už před samotnou sezónou na letním turnaji Czech Open přivezl Chomutov bronzové medaile. V prosinci si florbalisté Chomutova zpestřili reprezentační přestávku přátelskými utkáními pro Kanadě, kterou dokázali dvakrát porazit. Po základní části se pak umístili na třetím místě první ligy mužů. Poprvé také okusili a nasbírali zkušenosti ve vyřazovacích boje druhé nejvyšší ligy.

Bronzové medaile z CZECH OPEN 2018

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři