Oficiální web florbalového klubu Chomutov
09.03.2019 | Ondřej Šarša (FOTO: Roman Dušek)

Bitva se přesouvá do Ústí! Chomutov bude bojovat o další výhru na Slunetě

Bitva se přesouvá do Ústí! Chomutov bude bojovat o další výhru na Slunetě
C H O M U T O V - Za srovnaného stavu 1:1 na zápasy se přesouvá čtvrtfinálová bitva na ústeckou Slunetu. Florbalisté Chomutova dokázali vstoupit do čtvrtfinále úspěšně, jenže Ústí vrátilo sobotní porážku ve druhém utkání. Třetí a čtvrtý duel začíná v sobotu od 20:00, respektive v neděli od 17:00. Vrátí se série zpět do Chomutova?

Výhra CHOMUTOVA I ÚSTÍ

Florbalisté Chomutova vstoupili do čtvrtfinálové série vítězně. Výhru 5:3 si nenechalo ujít v Městské sportovní hale 380 diváků. Hráči ústeckého klubu dokázali v utkání třikrát srovnat nepříznivé skóre, ovšem na rozhodující branku Tomáše Novotného zkraje třetí třetiny už nenašli odpověď. Pojistku do prázdné ústecké branky přidal v 59. minutě Daniel Fokt.

Nedělní utkání bylo v režii ústeckých florbalistů. Po první třetině vedli svěřenci Marka Vojty už 4:0 nad Chomutovem. V zápase se navíc mohli spolehnout na brankáře Marka Netopilíka, který v loňské sezóně vypomáhal právě Chomutovu. Ten v utkání zaznamenal dvaatřicet úspěšných zákroků a byl vyhlášen i v druhém duelu nejlepším hráčem ústeckého celku. Přes veškerou snahu chomutovských florbalistů se jim nepodařilo uspět a Ústí po třetinách 0:3, 2:3, 1:2 zvítězilo 8:3.

3. čtvrtfinále playoff - 1. LIGA MUŽŮ
Florbal Ústí - Florbal Chomutov 9:7 (4:2, 2:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 5. Kopecký (Semerád), 9. Kopecký (Stummer), 17. Sattler (Miščík), 18. Kopecký (Kolstrunk), 30. Kopecký (Kolstrunk), 31. Vavruška, 54. Kolstrunk (Kopecký), 57. Kopecký (Semerád), 59. Novák (Stummer) - 2. Melíšek (Šafařovský), 4. Melíšek (Šafařovský), 23. Novotný, 36. Halej (Štěrba), 55. Melíšek, 57. Štěrba (Fokt), 60. Štěrba (Fokt).

4. čtvrtfinále playoff - 1. LIGA MUŽŮ
Florbal Ústí - Florbal Chomutov 4:3( 2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Kolstrunk (Semerád), 4. Janata (Krupica), 29. Stummer (Kolstrunk), 43. Krupica (Novák) - 22. Šafařovský (Stibor), 31. Andrle (Bejček), 42. Fokt (Semerád).

Ohlédnutí Tomáše Novotného

„První play off víkend přinesl přesně to, co jsem čekal, že přinese. Řežbu, za kterou by se tehdy KLH Chomutov a Slovan Ústí nemuselo vůbec stydět. Hra nahoru dolu, doleva doprava, dopředu dozadu, občas za mantinel nebo rovnou na trestnou. Tohle je pro mě prostě play off série, jak má být a přesně proto jsme si Ústí taky vybrali. První zápas byl v naší režii, druhý zápas bylo Ústí poprvé v sezóně lepším týmem a zaslouženě vyhrálo. Nicméně všichni víme, co znamená play off. Tam už prostě nemáš nikdy nic jistý a jestli si včera byl hero, tak zítra s klidem budeš zero. My rozhodně neskládáme zbraně, spíš naopak. Ústí změnilo herní projev ze dne na den a my nehodláme nechat nic náhodě. Nebudu rozvádět co změníme a co necháme, ale věcí, které jdou změnit je dost. Chtěl bych moc poděkovat všem těm, co si udělali čas a dorazili nás podpořit, je skvělý, když na vesnický florbal do Chomutova dorazí víc lidí, než kamkoliv jinam, to o něčem svědčí. Věřím, že tahle série se minimálně vrátí do Chomutova!“, hlásí Tomáš Novotný.

Tomáš Novotný si připsal v obou zápasech jednu branku

Sektor pro chomutovské diváky

Upozornění pro chomutovské diváky, kteří se chytají na víkendová utkání čtvrtfinále 1. ligy mužů. Na oba zápasy mají fanoušci Chomutova vyhrazený sektor „D“, který bude hned naproti střídačce Chomutova. Jedná se o 168 míst. Diváky Chomutova prosíme, aby využili výhradně tyto místa, ostatní prostor je pro domácí fanoušky.

Vstupné na třetí a čtvrté utkání:
40,- Kč základní
20,- Kč zlevněná (15-26 let)
zadarmo děti do 15 let, senioři 65+ a ZTP

Čtvrtfinálové série

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři