Oficiální web florbalového klubu Chomutov
08.02.2019 | Ondřej Šarša (FOTO: Roman Dušek)

Severočeské derby proti pátému Ústí! Chomutovští florbalisté míří na Slunetu

Severočeské derby proti pátému Ústí! Chomutovští florbalisté míří na Slunetu
C H O M U T O V - Na dvě domácí vítězství mohou florbalisté Chomutova navázat v sobotním Podkrušnohorském derby na palubovce Ústí. Chomutovští mají dvoubodový náskok nad rivalem, který bude chtít vrátit venkovní porážku v prodloužení. Udrží Chomutov čtvrtou pozici? Utkání 24. kola začíná v sobotu od 17:00 na ústecké Slunetě.

POSLEDNÍ VÍTĚZSTVÍ CHOMUTOVA

Skvělou bilanci domácích zápasů potvrdili florbalisté Chomutova proti Karlovým Varům a Kladna. Těžké souboje se sousedními týmy zvládli beze ztráty bodu. Karlovarské Hurikány přetlačili 7:5, o týden později vybojovali výhru proti Kladnu až v samotném závěru. Chomutovští padli v této sezóně pouze třikrát na své palubovce, naposledy se stalo 25. listopadu s pražským Black Angels. Dvě poslední vítězství upevnily Chomutov na čtvrtém místě první ligy mužů.

22. kolo: Florbal Chomutov - FB Hurrican Karlovy Vary 7:5
23. kolo: Florbal Chomutov - Kanonýři Kladno 9:8

první derby rozhodlo prodloužení

Vůbec poprvé se v mužské ligové soutěži se potkali krajští rivalové Florbal Chomutov a Florbal Ústí. Stalo se tak v devátém kole letošního ročníku první ligy. Loňský účastník Superligy přijel do Chomutova s cílem vystřídat ho na čtvrtém místě průběžné tabulky. Více než dvě stě diváků vidělo vyrovnané utkání, které nakonec v prodloužení rozhodl střelou do prázdné branky Petr Pastor. Chomutov po výhře 4:3 bral dva body.

Florbal Chomutov - Florbal Ústí
4:3P(2:0, 1:0, 0:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Semerád (Novotný), 16. L. Fiala (Kopp), 32. Kopp (Bejček), 62. Pastor (Šafařovský) - 45. Vavruška (Kühnel), 50. Stummer (Kolstrunk), 59. Kopecký (Kolstrunk).

Sestava Florbal Chomutov: Ščurko - Šarša (C), Kellermann, Semerád, Novotný, Smetana, L. Fiala - E. Štěrba, J. Štěrba, Pastor - Šafařovský, Linc, Stibor - Jäschke, Bejček, Kopp.
Sestava Florbal Ústí: Netopilík - Krupica, Kolstrunk, Vavruška, Stummer (C), Novák, Kopecký, Semerád, Vítek, Štorek, Pavelka, Poloprutský, Vybíral, Pucarević a Kühnel.

Radost Petra Pastora a Adama Stibora po vítězství nad Ústím
FOTO: Roman Dušek

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři