Oficiální web florbalového klubu Chomutov
31.01.2019 | Lenka Láryšová, Foto: Vladimír Kapuš (www.fotokapus.cz)

Ženy vyrazí do Litvínova a České Lípy, posunou se na třetí příčku?

Ženy vyrazí do Litvínova a České Lípy, posunou se na třetí příčku?
C H O M U T O V - O víkendu ženy čeká v rámci 19. a 20. kola 1. ligy žen důležitá zkouška. Za dalšími zápasy se vydají do Litvínova a České Lípy, kde potřebují nasbírat plný počet bodů, aby se umístily v tabulce na průběžném třetím místě. Čekají je sice tabulkově slabší soupeři, ale vyhrají oba zápasy v základní hrací době a přivezou domů 6 bodů?

SK Bivojky Litvínov

Soupeř ženám tak neskutečně známý, až by se zápas mezi těmito celky zdál jako rutinní záležitost. V této sezóně se tyto týmy střetnou již popáté a snad i naposledy. V loňské sezóně se celkem o výsledky praly, zato letos statistiky mluví jasně ve prospěch chomutovských žen, které Bivojky porazily 8:4, 6:3, 5:1 a 5:2.

V tabulce 1. ligy žen se litvínovské ženy momentálně nacházejí na 8. místě s jednou výhrou, jednou výhrou v prodloužení, dvanácti prohrami a brankovým rozdílem -52.

V posledních třech zápasech si ale nevedly špatně. Prvně prohrály 1:13 s Vinohrady, ale posléze porazily 8:7 Soběslava a po nájezdech 7:6 Českou Lípu.

FBC Česká Lípa

S Českou Lípou se chomutovské ženy střetnou letos podruhé, ale bude je čekat i třetí vzájemný zápas. První střet této sezóny se uskutečnil na českolipské palubovce a zápas ovládly chomutovské ženy 4:1. V loňské sezóně spolu tyto dva týmy sehrály čtyři zápasy, a to vcelku vyrovnaně. Přesto hráčky Florbalu Chomutov zvítězily na zápasy 3:1 s výsledky 7:9, 5:4, 5:4 a 11:3.

V tabulce se tento tým nachází na posledním místě, jelikož českolipské florbalistky zvítězily pouze jednou v základní hrací době a jednou v prodloužení. Ani od nového roku si nevedou zrovna nejlépe. Přestože potrápily své soupeře (Texas, Litvínov, Vinohrady Týn), na své konto ještě nepřidaly ani jednu výhru.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři