Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková; foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 17.11.2017

Chomutov držel s Kladnem dlouho krok, podlehl v posledních minutách!

Chomutov držel s Kladnem dlouho krok, podlehl v posledních minutách!
C H O M U T O V - Florbalisté Chomutova se ve čtvrtek 16. listopadu utkali v rámci 12. kola 1. ligy proti FBC Kanonýrům z Kladna. Zápas to byl všechny třetiny velmi vyrovnaný a pro diváky velmi akční, nakonec se rozhodovalo v posledních minutách, kdy kladenští těsně převážili a vyhráli rozdílem jedné branky za stavu 10:9. Chomutov si na domácí půdě nepřipsal žádné body a propadl se na 13. místo ligového hodnocení.
12.kolo, čtvrtek 16.11.2017, 20:00
Florbal Chomutov
-
Kanonýři Kladno
9:10 (3:2, 4:4, 2:4)
Branky a nahrávky: 3. Šarša (Fokt), 5. Linc, 16. Linc (Pastor), 31. T. Fiala (Pačmag), 33. Jäschke (Smetana), 36. Pastor, 36. Bejček (L. Fiala), 54. T. Fiala (Bejček), 54. Pastor - 8. Teslík (Blažek), 13. Blažek (Přívara), 28. Teslík (Bednář), 31. Louvar (Štechmüller), 40. Louvar (Přívara), 40. Fořt (Pertlík), 42. Louvar (Fořt), 47. Louvar (Burian), 52. Přívara (Richtr), 59. Richtr (Sedláček).
Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 7:4, 7:9, 9:9, 9:10.
Florbal Chomutov: Vlček - Fokt, Bejček, Jäschke, Kellermann, Štěrba, T. Fiala, Pačmag, L. Fiala, Linc, Smetana, Břešťan, Kopp, Pastor, Turek, Z. Hlaváček, Šnábl, Šarša (C).
Kanonýři Kladno: Horáček (36. Šárka) - Pertlík, Stůj, Linhart, Přívara, Richtr, Holčák, Štechmüller, Šťovíček, Blažek, Balvín, Fořt, Teslík, Nolč, Bednář, Cvrček, Louvar, Sedláček, Burian.


12. kolo 1. ligy: Florbal Chomutov vs. FBC Kanonýři Kladno

Ve čtvrtek 16. listopadu se florbalisté Chomutova utkali na domácí palubovce s osmým týmem průběžného hodnocení 1. ligy FBC Kanonýry Kladno. Chomutov šel do zápasu po dvou prohrách v ligových zápasech, proto se hlavním cílem utkání stala jednoznačně výhra nad soupeřem a zisk důležitých bodů, které by Chomutov mohly posunout z 12 ligové příčky do první desítky – což se Chomutovu nakonec těsně nepodařilo.

První třetina: Chomutov se ujal vedení za stavu 3:2!

Chomutovští hráči se do zápasu vřítili jako neřízená střela. V první pětiminutovce nadělili soupeři dvě branky. Ten si vlak ujet nenechal – v 8. minutě Vojtěch Teslík neomylně prostřelil chomutovského brankáře. V následujících minutách Kladno využilo vyloučení Daniela Fokta a vyrovnalo na 2:2. Chomutov se vyrovnání nezalekl a v 16. minutě se opět chopil vedení za stavu 3:2 – za téhož stavu skončila i první třetina.

Druhá třetina: Chomutov stále v těsném vedení nad Kladnem – 7:6!

Týmy vstoupily do druhé třetiny v opatrnějším rozpoložení. Hodně se bránilo, hra se přelévala ze strany na stranu. Období útlumu přerušila vyrovnávací branka hostujícího týmu na stav 3:3. Tomáš Fiala v 11. minutě druhé třetiny opět Chomutov pracně posunul do vedení, které ale netrvalo dlouho, protože půl minuty poté dal gól florbalista Kladna Jan Louvar.

Chomutovští byli ale neúnavní a po dvou minutách se opět dostali do vedení 5:4, které v 36. minutě zvýšili hned dvě rychlé branky po sobě v podání Petra Pastora a Ondřeje Bejčka. Kladno ale do konce druhé třetiny zbraně nesložilo, naopak stáhlo gólové manko z počtu 3 na rozdíl jediného gólu.

Třetí třetina: Chomutov zůstal těsně před bránou vedoucí k vítězství!

Kladno se nebálo vstoupit do poslední třetiny s velkou ofenzivou. Po minutě a půl hry se před brankou Chomutova prosadil Jan Louvar, který si připsal hattrick a zároveň dopomohl svému týmu k vyrovnání na 7:7. Krasojízda Kladno pokračovala – v 47. minutě se hostující tým poprvé v zápasu ujal vedení při skóre 8:7. Chomutovští propásli skvělou šanci na vyrovnání, když v 50. minutě Petr Linc neproměnil trestné střílení, po kterém následovalo vyloučení Aloise Buriana – která také zůstalo neproměněno.

Naopak si kladenští polepšili ještě o jednu branku, když v 52. minutě se opětovně prosadil útočník hostujících, Dušan Přívara. Florbalisté Chomutova byli ale ve čtvrtek plní sil na počátku 54. minutě se tři vteřiny po sobě prosadili dva chomutovští hráči – stáhli gólové manko a zápas vyrovnali! Kanonýři se ale v 59. minutě dostali do vedení přesnou střelou Ondřeje Richtra, který svojí brankou vyhrál zápas celému týmu.

Velmi vyrovnaný zápas mezi Florbalem Chomutov a FBC Kanonýry Kladno skončil rozdílem pouze jedné branky. Výhru 10:9 a tři body si připsali Kanonýři z Kladna.

Ohlasy k utkání

Komentář Martina Bociana (Florbal Chomutov): „Další zápas, ve kterém si nemyslím, že bychom hráli špatně. Hrálo se nahoru dolů a oba týmy mohly vyhrát. Musíme se z toho rychle oklepat a v neděli jet do Prahy s čistou hlavou."

Komentář Ondřeje Riebauera (FBC Kanonýři Kladno): „Velice atraktivní utkání pro diváky. Věděli jsme, že padne hodně gólů vzhledem k domácím výsledkům Chomutova. Jsme rádi, že jsme dali o jeden více a utkání dotáhli do vítězného konce. Děkujeme soupeři za férový zápas a přejme hodně štěstí!"



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři