Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková; foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 08.10.2016

Chomutov v závěru ztratil náskok a Turnovu podlehl 7:8

Chomutov v závěru ztratil náskok a Turnovu podlehl 7:8
C H O M U T O V - Sobotu 8. října si Florbal Chomutov bude ještě dlouho pamatovat, bohužel ne v pozitivním slova smyslu. V rámci 4. kola Národní ligy přivítal na domácí půdě TJ Turnov. Týmy se přetahovaly o vedení od prvních chvil zápasu. Třetí třetina byla klíčová. Turnov prokázal lepší koncentraci a odvezl si z Chomutova tři body. Chomutov prohrál s TJ Turnov 8:7 a pokračuje v sérii těsných proher.
4.kolo, sobota 8.10.2016, 19:00
Florbal Chomutov
-
TJ Turnov
7:8 (1:1, 3:3, 3:4)
Branky a nahrávky: 20. Pastor (Šulc), 26. T. Fiala (L. Fiala), 31. T. Fiala (L. Fiala), 34. Chocholoušek (Šarša), 41. Chocholoušek (Šarša), 46. L. Fiala (Chocholoušek), 55. Chocholoušek (T. Fiala) - 16. Sekyra (Vitásek), 25. Vitásek (Palatínus), 30. Sekyra (Matěcha), 40. V. Palatínus, 52. A. Palatínus (Měkota), 54. Matěcha (Nezdara), 56. Vitásek (Matěcha).
Rozhodčí: John, Starý. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 160. Střely na branku: 44:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 6:4, 6:5, 6:6, 7:6, 7:7, 7:8.
Florbal Chomutov: Šantora (Čáp) - Kubeš, Klíma, Šarša (C) - Bejček, Dušek, Štěrba, T. Fiala, L. Fiala, Kopp, Pastor, Andrle, Šnábl, Giptner, Chocholoušek, Šulc.
TJ Turnov: Švec (Horáček) - Primásek, Hejduk - Měkota, V. Palatínus, Havlín, Matěcha (C), Pala, Rondoš, Grmolec, Vitásek, A. Palatínus, Sekyra, Nezdara.


Výhra byla na dosah ruky, rozhodly poslední minuty

V sobotu 8. října se muži Florbalu Chomutov utkali před zraky domácích fanoušků proti týmu TJ Turnov. Týmy se skvěle hráčsky znají. Sehráli spolu nespočet zápasů, v play-off nevyjímaje.

Průběh utkání: Florbal Chomutov - TJ Turnov

Do zápasu 4. kola Národní ligy oba týmy naskočily bezmála až po patnácti minutách vyrovnané hry, kdy se akce přelévala z jedné poloviny na polovinu druhou. První změnu na skóre si připsal Turnov díky přesné střele Pavla Sekyry. Před přestávkou dokázal Chomutov vyrovnat na 1:1.

Výkon Chomutova a Turnova ve druhé třetině byl opět identický. Oba týmy hrály velmi ofenzivně. Když se Chomutov dostal do vedení, Turnov dokázal vedení stáhnout během krátké chvíle.

Do poslední třetiny se šlo za vyrovnaného stavu 4:4. Chomutov se během půl minuty poslední třetiny dostal do vedení 5:4. Následně vedení ještě o jeden gól zvýšil díky přesné střele Chocholouška. Na skokový nárůst skóre pro Chomutov nedokázal hostující tým Turnova dlouho odpovědět. V 52. minutě prolomil Antonín Palatínus gólovou stagnaci Turnova, který tímto okamžikem zahájil kolotoč přesných střel procházejících přes chomutovského brankáře.

Během dvou minut stáhl Turnov náskok Chomutova, stav byl 6:7 pro hostující. Chomutov v 54. minutě prostřelil brankáře Turnova a pomýšlel na prodloužení. Naděje na prodloužení se začaly rozplývat, když v 56. minutě trefil Vitásek chomutovskou branku. Stav zápasu se do poslední, 60. minuty nezměnil. Turnov vyhrál na půdě Chomutova 8:7 a odvezl si domů tři body.

Páté kolo Národní ligy: Florbal Chomutov X TJ Sokol Mukařov

Mužský tým Florbalu Chomutov bude mít šanci získat body do tabulky Národní ligy již za týden v sobotu 15. října od 20:00 proti třetímu týmu ligy, TJ Sokol Mukařov. Týmy se herně znají z předchozích let ligové soutěže. V předchozí sezóně 2015/2016 měl Chomutov s Mukařovem vyrovnanou zápasovou bilanci. Na domácí půdě týmy vyhrály, ze soupeřovo palubovky odjížděly s prohrou.

Odkaz na online přenos utkání

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (trenér Florbal Chomutov): "Příliš mnoho chyb, nevyrovnanost individuálních výkonů a v závěru znovu nedisciplinovanost nás dnes stála body. Ještě máme na čem pracovat. Zklamaný jsem i z dalších výkonů, ale ty si raději nechám pro sebe. Gratuluji soupeři a budu se těšit na další fajn sérii v play off."

Jaroslav Marks (trenér TJ Turnov): "Velmi ofenzivní utkání, jak podle rčení "Každý chvilku tahá pilku". Jsme rádi, že jsme byli o tu branku šťastnější. Děkujeme soupeři za utkání."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři